Psát či nepsát… ano

03.11.2020

Rozhodla jsem se, že Vám budu psát ze světa koláčů, rady, typy, co kde vidím a i Vám se to může hodit. Můžete hodnotit, psát komentář, na cokoliv se zeptat. Nejsem profi fotograf, ani nepíši bez chyb, přiznávám bez mučení. Selský rozum a pečení, to mě baví. Někomu se to může líbit, někomu ne.  Tak prostě na pohodu. Pokud by jste chtěli, abych něco zjistila ze světa pečení, není problém...                                                                                                        Vaše Koláčové dobroty alias Marcela.

Napečeno s chutí, to je oč tu běží. Mám sladké ráda od malička. Baví mě nakupovat mísy, formičky, vykrajovátka, formy. V podzimních dnes, je využijete úplně nejvíc. Venku není co už dělat, zahradu máte zazimovanou, aspoň mnozí z Vás, z nás? … Tak šup do pečení, udělejte si těsto, nechte jej přes noc nejlépe uležet, druhý den si něco voňavého upečte. Ať už s dětmi, nebo jen tak sama na pohodu. Jaká je Vaše oblíbená bábovka? Jen se pochlubte...

Zde přidávám recept na oblíbenou bábovku: 130g másla ( měkké ), 250g moučkového cukru, 4 vejce, 1,25dl mléka, 250g hrubé mouky, 1/2 balícího prášku do pečiva, 20g kakaa, 50g mletých ořechů.

Máslo a žloutky umícháme do pěny, přidáme mléko, mouku smícháme s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné zamícháme kakao a ořechy. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme do ní nejprve světlé a potom tmavé těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pomalu upečeme. 

Trouba 175"C, cca 45 minut.                                                                    Dobrou chuť Koláčové dobroty

Přečtěte si jako první, co je nového